3 Ocak Çarşamba Reyting Sonuçları

3 Ocak Çarşamba Reyting Sonuçları
3 Ocak 2024 Çarşamba gününe ait reyting sonuçları belli oldu. Dün hangi yapım ne kadar izlendi? İşte merak edilen reytingler.

3 Ocak Çarşamba gününe ait reyting sonuçları belli oldu.

Yılbaşı tatili sebebiyle, birçok yapım şirketi sözleşme yenileme süreçleri nedeniyle dizilerin yeni bölümlerini ekrana getiremiyor. Bu durum, dün ulusal kanallarda izleyicilerle buluşan dizilerin hiçbirinin yeni bölümüyle yayınlanmamasına yol açtı. Dün akşam sadece Tv8'de yayınlanan 'Survivor All Star' yeni bölümüyle ekrana geldi. Diğer kanallarda ise dizilerin özel bölümleri veya filmler izleyiciyle buluştu.

3 OCAK REYTİNG SONUÇLARI

Total izleyici kategorisinde ilk 5 program şöyle sıralandı; Listenin birinci sırasında Türkiye'nin en sevilen ve en çok izlenen yarışma programlarından biri olan ‘Survivor All Star’ yer aldı. Sabah programlarının vazgeçilmezi ‘Esra ‘Erol’da ikinci sırada günü tamamladı. En çok izlenen ana haber bültenlerinden biri olan, Selçuk Tepeli’nin sunumuyla ekrana gelen ‘Fox Ana Haber’ üçüncü sırada yer aldı. ‘Atv Ana Haber’ dördüncü, ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ ise listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

AB izleyici kategorisinde ilk 5'e göz attığımızda, tv8'in sevilen programı ‘Survivor All Star’ın yine birinci sırada yer aldığı görülüyor. Total izleyici grubuna göre daha çok izlenme elde eden ‘Fox Ana Haber’ ikinci, yine total'e göre daha çok izlenen ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ üçüncü sırada yer aldı. Özel bölümüyle ekrana gelen ‘Dilek Taşı’ dizisi dördüncü, ‘Esra Erol’da' programı ise günü beşinci sırada tamamlayan yapım oldu.

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

04-01-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler